Stop fake breanings

Hordógörgős csapágyak

A hordógörgős csapágyakban a görgők a külső gyűrűben lévő gömbfelületű pályán futnak, míg a belső gyűrű futópályája a tengelyhez képest szöget zár be.

Ez a kialakítása adja a meg szögbeálló képességét, ami miatt beálló csapágynak, beálló görgős csapágynak is szokták nevezni.

A hordógörgős csapágyak nagy előnye, hogy mind axiálisan, mind radiálisan rendkívül nagy terhelhetőségük mellett szügbeállást is képesek kompenzálni.

Ezek a csapágyak készülhetnek hengeres, illetve kúpos furatú belső gyűrűvel, illetve többféle kosárszerkezettel.

 

 

Hordógörgős kép.jpg

 

Az NTN hordógörgős csapágyak előnyei

 

Legnagyobb terhelhetőség, leghosszabb élettartam

 

Az ULTAGE hordógörgős csapágyak kategória első terhelhetőségükek köszönhetően a leghosszabb élettartamot garantálják. A hordógörgős csapágyak speciális hőkezelési eljárással kezeltek, valamint modern belső geometriájúak, melyek együttesen eredményezik kimagasló élettartamukat.

 

Vibrációs bronzkosár

 

Speciális bronzkosár garantálja a hosszú élettartamot még a nagy ütésekkel és fokozott vibrációval járó alkalmazásoknál is. (Pl.: rázó és osztályozó rosták.)

 

Tömített kivitel


A hordógörgős csapágyak műanyaggal tömített kivitele a szennyezett helyeken is biztosítja a csapágyak hosszú élettartamát. 

A mélyhornyú golyós csapágyakhoz hasonló tömítése megvédi a csapágy futófelületét és belső részeit a szennyeződéstől.

 Tömített_hordógörgős_csapágy_Confidenza.jpg

Hosszú élettartam akár 250°C-on is

 

A csapágyak alapkivitelben 200°C-ig hőállóak. Elérhető továbbá a magas hőmérsékletű működésre fejlesztett hordógörgős csapágy, amely 250°C-ig garantálja a zavartalan működést.

Különleges hőkezeléssel és nagy tisztaságú acélt felhasználva 200°C-on kb. 30 szor hosszabb élettartamot biztosít.

 


 

Kapcsolódó tartalom