Stop fake breanings

Szilárd kenésű csapágyak

A nem megfelelő kenés miatt a csapágyak kb. 50%-a megy tönkre idő előtt. Ezen felül, bizonyos alkalmazások nem teszik lehetővé a hagyományos olaj vagy zsírral történő kenést. 

Az extrém igénybevételű alkalmazások, mint pl.: vákuum környezet, kis amplitudújú oszcilláció, stb. is hozzájárultak a szilárd kenésű csapágy kifejlesztéséhez. 

Szilárd kenésű csapágy.JPG

 

A szilárd kenésű csapágyban a kenőanyag egy porózus szerkezetű polimerben van felitatva, aminek köszönhetően a hagyományos kivitelhez képest kb. 3-4 szer több kenőanyag van a csapágyban.

A szilárd kenésű csapágyak esetén a terheléskor fellépő rugalmas alakváltozás során a gördülő elemek ezt az anyagot nyomják össze.

A terhelés hatására a kenőanyagot tároló anyag pórusain keresztül éri el a kenőanyag a gördülő elemeket.

 

Szilárd kenésű csapágyak előnyei

 

Folyamatos kenés


A szilárd kenésű csapágy folyamatos kenése biztosított és a terheléssel egyenesen arányos mértékben történik a kenés. Hagyományos kenés esetén a terhelés hatására a kenőanyag kipréselődhet a görgőelemek és a futófelület közül, ami kialakításából adódóan nem történik meg a szilárd kenésű csapágy esetén.

 

 Tiszta környezetű működés - FDA hitelesített kenőanyag

 

A kenőanyag még extrém körülmények (vibráció, ütések, stb.) között is a szállítóanyagban marad. Ezáltal olyan helyeken is lehet alkalmazni ahol a hagyományos csapágyat nem vagy csak korlátozottan, pl.: élelmiszeripar, vegyipar.

A kialakítás másik előnye, hogy nem kell újrakenni a csapágyat, a szilárd kenésű csapágy élettartamra előre kent. 

A szilárd kenőanyag elérhető az FDA által hitelesített kivitelben, így élelmiszer és gyógyszeripari alkalmazásokhoz is tökéletes választás.

 

Tömítőhatás

 

A szilárd kenőanyag a csapágyon belül jelentős helyet foglal el. A szilárd halmazállapotú kenőanyag megnehezíti a szennyeződés futófelületre kerülését.

 

Szilárd kenésű csapágyak.JPG

 

A szilárd kenésű csapágy ezen tulajdonságainak köszönhetően rendkívül széles körben lehet alternatívája a hagyományos kenésű csapágynak, hosszabb élettartammal. Bizonyos esetekben csak szilárd kenésű csapágy biztosítja az elvárt élettartamot.

 

Szilárd kenésű csapágyak széles választékban elérhetőek a legkülönfélébb alkalmazásokhoz.

 

Kapcsolódó tartalom