Élelmiszeripari kerekek
Az élelmiszeripar által támasztott követelmények jelentik az egyik legnagyobb igénybevételt az ipari kerekek számára. A magas hőmérséklet, a könnyű manőverezhetőség és az élelmiszeripari előírások mellett a gazdaságossági tényezők is kiemelt szempontoknak számítanak.
Olyan környezetben, ahol élelmiszert dolgoznak fel, a higiénia elsődleges követelmény. Vágóhidakon, halfeldolgozó üzemekben, pékségekben és zsírolvasztó üzemekben a napi munka részét képezi az eszközök tisztítása, ezért a görgők anyagainak ellenállónak kell lenniük a maró hatású tisztítószerekkel szemben. Rozsdamentes acél forgóvillák gyakran választhatók a kerekekhez.
A Colson kerekei tökéletesen tömítettek, minimálisra csökkentve a karbantartás szükségességét. Az élelmiszeriparban a hőmérséklet is fontos szerepet játszik: a hűtőházakban alacsony, a pékségekben vagy füstölőkben magas a hőmérséklet. Olyan kerekeket kínálunk, melyek tökéletesen működnek -40 és +300°C közötti hőmérsékleten.
Colson ipari kerekek előnyei a sütődékhez, kemencékhez
Könnyű mozgatás és irányíthatóság
Mind a kerék, mind a villa golyós csapágyazású, megkönnyítve ezzel a kocsik és szerelvények mozgatását.
Hosszú élettartam
- Normál használat esetén 3 év élettartam.
- Kétszeresen égetett fenolkerék, ami még magas hőmérséklet esetén is kiemelkedő kopásállóságot biztosít.
- Tömítés a kerékben és a villában is.
Könnyű karbantartás
A kerékben is a villában lévő tömítések növelik az élettartamot, valamint csökkentik a karbantartásra, tisztításra fordítandó időt és energiát.
Az egység -40°C és +300°C között garantálja az élettartamot a speciálisan az élelmiszeriparnak fejlesztett zsírnak köszönhetően.